• En funktionsnedsatt kan välja ut en personlig assistent

  Personlig assistans har inte alltid varit en självklarhet för människor med ett funktionshinder. Det kunde vara så att man som funktionsnedsatt fick hjälp av närstående personer. Den tiden är nu förbi.

  Nu kan en funktionsnedsatt välja ut en personlig assistent som hjälper till i hemmet. En funktionsnedsatt person har ofta vänner eller släktingar som påverkas negativt av vårdandet i hemmet. Det är ingen som vill se en vän eller familjemedlem må dåligt och ingen vill se någon av sina nära och kära bryta ihop för att denne inte fått erforderlig hjälp. Det kan vara problematiskt för anhöriga till en funktionsnedsatt person att hinna med och hjälpa till med viktiga vardagsbestyr.Lugn, det finns hjälp att få.

  Personlig assistans är en tjänst som ger personer med funktionshinder möjligheten att leva ett liv utan hinder och besvikelse över att inte klara av sysslor. Att få välja en personlig assistent är en befrielse för många.

  Categories: Personlig assistans

  Etiketter:, , ,

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>